Transformatie Estelgebouw in Nijmegen

Transformatie Estelgebouw in Nijmegen

Projectomschrijving

Het monumentale Estelgebouw in Nijmegen (voormalig hoofdkantoor Royal Haskoning) wordt getransformeerd tot een luxe koopappartementencomplex. Teake Bouma architectuur/stedenbouw maakte het ontwerp voor het exterieur en de ontvangstruimten van het gebouw. De bestaande kwaliteiten van het monumentale gebouw vormen de leidraad bij de herbestemming.

Het gebouw uit 1976 is ontworpen door Alexender Bodon voor de firma Estel: een fusie van het Nederlandse Hoogovens en het Duitse Hoesch. Het gebouw is uniek door zijn verankering in het landschap door middel van tuinen, getrapte terrassen en doorzichten. Bovendien maken de expressieve staalconstructie, de aluminium gevel en de innovatieve installaties het een bijzonder gebouw.

Wij hebben deze kwaliteiten vertaald in getekende principes voor de ruimtelijke opzet van de plattegronden, de indeling en uitstraling van de gevels en de inrichting van de terrassen. Op basis hiervan hebben we een ontwerp gemaakt waarbij de cultuurhistorische waarden en de gebruikseisen van de nieuwe functie in acht worden genomen.

Details

Type project:  Architectuur, Erfgoed, Herbestemming, Transformatie